Printer Friendly Version Generalni konzulat Republike Srbije u Cirihu priredio je prijem povodom Dana državnosti 15.02.2023. godine @ 21 February 2023 07:46 AM

Tradicionalna svečanost održana je u restoranu Föhrwäldli u Cirihu, gde su se okupili članovi diplomatskog kora (GK Španije i Brazila, vicekonzuli Kine, Italije, Turske i Hrvatske), sveštenici Srpske pravoslavne crkve u Švajcarskoj Konfederaciji, Zoran Anđelković specijalni savetnik Ministra bez portfelja za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, kao i Milivoje Ćosić šef kabineta, predstvanici srpskih udruženja, istaknuti članovi srpskih zajednica iz finansijskog, privrednog i pravnog sektora, kao i predstavnici privrednih organizacija i kompanija u Švajcarskoj (SEC, SGE, Lindenman Law) i druge zvanice.
          
Početak prijema povodom obeležavanja Dana državnosti počela je intoniranjem himni Republike Srbije i Švajcarske Konfederacije koje su izveli dečija pevačka gupa Umetničkog centra Soko iz Bazela koju organizuje profesorka Andrijana Adamović, a nakog toga su usledili nastupi Dečijeg i Prvog ansambla srpskih igara i pesama „Abrašević Cirih“. Mlada umetnica Danijela Jovičić je otpevala pesmu Kosovski Božuri.

Generalni konzul Mihajlo Šaulić srdačno je pozdravio goste i istakao značaj obeležavanja Dana državnosti. Prisutne je pozdravio i ambasador R. Srbije u Švajcarskoj, Nj. E. Goran Bradić, kao i Đorđe Milićević, Ministar bez portfelja za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom koji se prisutnima obratio preko video poruke.

Proslava Dana državnosti završena je dodelom zahvalnica zaslužnim građanima za izuzetan doprinos, nesebičnu pomoć i dobru saradnju sa Generalnim konzulatom. Nakon svečanog dela prijema upriličen je koktel, a prisutni su imali prilike da pogledaju video o Republici Srbiji u oblasti turizma, ekonomije i poljoprivrede.