Printer Friendly Version Генерални конзулат Републике Србије у Цириху приредио је пријем поводом Дана државности 15.02.2023. године @ 20 February 2023 01:56 PM

Традиционална свечаност одржана је у ресторану Föhrwäldli у Цириху, где су се окупили чланови дипломатског кора (ГК Шпаније и Бразила, вицеконзули Кине, Италије, Турске и Хрватске), свештеници Српске православне цркве у Швајцарској Конфедерацији, Зоран Анђелковић специјални саветник Министра без портфеља за координацију активности и мера у области односа са дијаспором, као и Миливоје Ћосић шеф кабинета, предстваници српских удружења, истакнути чланови српских заједница из финансијског, привредног и правног сектора, као и представници привредних организација и компанија у Швајцарској (SEC, SGE, Lindenman Law) и друге званице.
          
Почетак пријема поводом обележавања Дана државности почела је интонирањем химни Републике Србије и Швајцарске Конфедерације које су извели дечија певачка гупа Уметничког центра Соко из Базела коју организује професорка Андријана Адамовић, а наког тога су уследили наступи Дечијег и Првог ансамбла српских игара и песама „Абрашевић Цирих“. Млада уметница Данијела Јовичић је отпевала песму Косовски Божури.

Генерални конзул Михајло Шаулић срдачно је поздравио госте и истакао значај обележавања Дана државности. Присутне је поздравио и амбасадор Р. Србије у Швајцарској, Њ. Е. Горан Брадић, као и Ђорђе Милићевић, Министар без портфеља за координацију активности и мера у области односа са дијаспором који се присутнима обратио преко видео поруке.

Прослава Дана државности завршена је доделом захвалница заслужним грађанима за изузетан допринос, несебичну помоћ и добру сарадњу са Генералним конзулатом. Након свечаног дела пријема уприличен је коктел, а присутни су имали прилике да погледају видео о Републици Србији у области туризма, економије и пољопривреде.