Printer Friendly Version Generalni Konzul Mihajlo Šaulić i konzul Sanja Stojanac prisustovali su 25 dečijoj smotri srpskog folklora @ 1 December 2022 08:24 AM

Generalni Konzul Mihajlo Šaulić i konzul Sanja Stojanac prisustovali su 25 dečijoj smotri srpskog folklora.

Generalni konzul M. Šaulić se obratio prisutnima: Dragi naši sunarodnici, umetnici, čuvari tradicije i identiteta naroda Srbije. Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da vas danas u ovolikom broju pozdravim na otvaranju ove lepe manifestacije, Dečije smotre srpskog folklora Švajcarske koja se održava već 23. Put. Ova manifestacija ima dva izuzetno bitna segmenta koji je čine posebnom.

Prvi je što pokazujemo da osim očuvanja svoje kulture i nasleđa, umemo da pokrenemo i nove tradicije, na bilo kom meridijanu se nalazili. Ono što ste vi postigli prevazilazi granice zemalja i upoznaje sa našom kulturom druge narode širom sveta. Drugi segment jeste taj što ovakvim događajima pokrećemo, motivišemo i vaspitavamo u duhu narodnog nasleđa ono najlepše i najvrednije što imamo, našu decu. Od samog dolaska na čelo konzulata isticao sam da reči našeg predsednika Aleksandra Vučića da zajedno možemo sve moraju da nam budu pravilo kojim se vodimo, jer samo tako idemo napred. Među prvima koji su mi se u tome pridružili i podržali me bila su upravo kulturno umetnička društva. Najbolji pokazatelj dokle smo u tome došli je ovaj dan, u kom vidimo koliko zajedno možemo postići.

A ponosan sam i srećan što znam, videvši one koji će nas naslediti, da će ova ideja živeti još dugo. Zbog svega toga, čestitam vam i želim da ovakva okupljanja traju još dugo, i da ih ubuduće bude još više. Ministarstvo, konzulat i ja lično ćemo vam u tome pružiti svu moguću podršku.

Živela Srbija!