Printer Friendly Version Генерални конзул Републике Србије у Цириху Михајло Шаулић посетио два културно-уметничка друштва и фудбалски клуб @ 9 March 2022 05:43 PM

Још јаче повезивање наших људи - примарни циљ конзулата

Главни приоритет конзулата РС у Цириху у наредном периоду биће још чвршће увезивање свих становника наше земље који живе у расејању као и стратешко повезивање њихових удружења. На овоме се свакодневно интензивно ради па је тако генерални конзул Републике Србије у Цириху Михајло Шаулић током претходне недеље обишао два културно-уметничка друштва и фудбалски клуб.

Срдачно дружење са КУД Вук Стефановић Караџић из Роршаха отпочело је топлим пријемом где су конзула дочекали најмлађи чланови, а сјајна атмосфера била је и током сусрета са КУД Вук Стефановић Караџић из Шоненверда. Током сусрета са чуварима традиције генерални конзул Шаулић истакао је значај удружења која окупљају наше људе и негују и промовишу културну баштину.

- Оно што наша удружења раде је кључно за повезивање грађана Србије који живе у Швајцарској и због тога желим да се захвалим и да истакнем да ћемо конзулат и ја лично увек бити ту да вас подржимо - истакао је генерални конзул.

Посета ФК Србија из Базела поклопила се са утакмицом коју су играли а коју је конзул испратио са трибина. По завршетку уследио је срдачни састанак на коме је генерални конзул Шаулић изнео своју визију за покретање савеза који ће се на највишем нивоу бринути о нашим спортским друштвима.

- Чврсто верујем да само уједињени можемо напред и моја снага и енергија у току мандата биће усмерена ка још јачем повезивању наших људи преко конзулата - истакао је генерални конзул Шаулић.