Printer Friendly Version Генерални конзул Републике Србије у Цириху Михајло Шаулић посетио је Српско фолклорно друштво Хомоље у граду Госсау @ 24 January 2022 10:31 AM

Очување традиције и неговање обичаја једна је од најјачих спона са матицом свих наших људи који живе у расејању. Свестан ове чињенице, генерални конзул Републике Србије у Цириху Михајло Шаулић посетио је Српско фолклорно друштво Хомоље у граду Госсау.

Ово удружење које већ више од две и по деценије кроз традиционалну песму и игру упознаје младе нараштаје али и грађане Швајцарске са нашом богатом културном баштином топло је дочекало генералног конзула и у искреном и срдачном разговору пренело своје искуство али и изазове са којима се суочавају.

- Удружења попут вашег су од изузетног значаја, јер са једне стране шире нашу културу и уметност по свету, док са друге чврсто повезују све наше људе који живе овде и јачају њихову везу са Србијом. Хвала вам на топлом пријему, а посебну радост ми чини то што видим оволики број најмлађих који желе да чувају нашу традицију. У том смислу, желим да у годинама које следе ваше везе са матицом буду још јаче, и конзулат као и ја лично ћемо се потрудити да вам у томе помогнемо на све расположиве начине - истакао је генерални конзул Шаулић, који је поздравио и захвалио се на присуству овом окупљању градском секретару града Београда и истакнутом члану СНС Немањи Стајићу.