Printer Friendly Version Generalni konzul Republike Srbije u Cirihu Mihajlo Šaulić posetio je Srpsko folklorno društvo Homolje u gradu Gossau @ 24 January 2022 10:28 AM

Očuvanje tradicije i negovanje običaja jedna je od najjačih spona sa maticom svih naših ljudi koji žive u rasejanju. Svestan ove činjenice, generalni konzul Republike Srbije u Cirihu Mihajlo Šaulić posetio je Srpsko folklorno društvo Homolje u gradu Gossau.

Ovo udruženje koje već više od dve i po decenije kroz tradicionalnu pesmu i igru upoznaje mlade naraštaje ali i građane Švajcarske sa našom bogatom kulturnom baštinom toplo je dočekalo generalnog konzula i u iskrenom i srdačnom razgovoru prenelo svoje iskustvo ali i izazove sa kojima se suočavaju.

- Udruženja poput vašeg su od izuzetnog značaja, jer sa jedne strane šire našu kulturu i umetnost po svetu, dok sa druge čvrsto povezuju sve naše ljude koji žive ovde i jačaju njihovu vezu sa Srbijom. Hvala vam na toplom prijemu, a posebnu radost mi čini to što vidim ovoliki broj najmlađih koji žele da čuvaju našu tradiciju. U tom smislu, želim da u godinama koje slede vaše veze sa maticom budu još jače, i konzulat kao i ja lično ćemo se potruditi da vam u tome pomognemo na sve raspoložive načine - istakao je generalni konzul Šaulić, koji je pozdravio i zahvalio se na prisustvu ovom okupljanju gradskom sekretaru grada Beograda i istaknutom članu SNS Nemanji Stajiću.