Printer Friendly Version Генерални конзул Шаулић отпочео разговоре о побољшању сарадње са “Ер Србија” @ 12 January 2022 08:06 PM

Генерални конзул РС у Цириху Михајло Шаулић наставио је серију састанака који за циљ имају оснаживање повезаности конзулата са заједницом. У том циљу састао се са представником компаније “Ер Србија” Срђаном Павићевићем. У исцрпном и отвореном разговору разматрали су могућности да се у наредном периоду пронађе начин да се направе олакшице и повољности за наше грађане.

- Жеља нам је да побољшамо сарадњу са националним авио превозником и у том смислу састанак који смо имали био је тек први корак у остваривању тог плана, а све са циљем да олакшамо живот грађанима Србије који живе у Швајцарској - истакао је конзул Шаулић и додао да ће оваквих разговора бити још у будућности.

Разговору су као истакнути представници заједнице присуствовали и господин Стојановић и господин Лубеновић који су изнели идеју за манифестацију “Као Гуча” која би представила српско музичко наслеђе нашим људима али и свим осталим народима који живе у Швајцарској, те у годинама које следе постала битан културни али и друштвени догађај. Генерални конзул Шаулић изјавио је да су врата српског дипломатског представништва отворена за све, те рекао да ће конзулат бити партнер свакоме ко жели да побољша живот људи из Србије.