Printer Friendly Version Generalni konzul Šaulić otpočeo razgovore o poboljšanju saradnje sa “Еr Srbiјa” @ 12 January 2022 07:44 PM

Generalni konzul RS u Cirihu Mihajlo Šaulić nastavio je seriju sastanaka koji za cilj imaju osnaživanje povezanosti konzulata sa zajednicom. U tom cilju sastao se sa predstavnikom kompanije “Еr Srbiјa” Srđanom Pavićevićem. U iscrpnom i otvorenom razgovoru razmatrali su mogućnosti da se u narednom periodu pronađe način da se naprave olakšice i povoljnosti za naše građane.

- Želja nam je da poboljšamo saradnju sa nacionalnim avio prevoznikom i u tom smislu sastanak koji smo imali bio je tek prvi korak u ostvarivanju tog plana, a sve sa ciljem da olakšamo život građanima Srbije koji žive u Švajcarskoj - istakao je konzul Šaulić i dodao da će ovakvih razgovora biti još u budućnosti.

Razgovoru su kao istaknuti predstavnici zajednice prisustvovali i gospodin Stojanović i gospodin Lubenović koji su izneli ideju za manifestaciju “Kao Guča” koja bi predstavila srpsko muzičko nasleđe našim ljudima ali i svim ostalim narodima koji žive u Švajcarskoj, te u godinama koje slede postala bitan kulturni ali i društveni događaj. Generalni konzul Šaulić izjavio je da su vrata srpskog diplomatskog predstavništva otvorena za sve, te rekao da će konzulat biti partner svakome ko želi da poboljša život ljudi iz Srbije.