Printer Friendly Version Генерални конзул РС у Цириху Михајло Шаулић божићне празнике провео је са грађанима Србије @ 7 January 2022 04:18 PM

Генерални конзул РС у Цириху Михајло Шаулић божићне празнике провео је са грађанима Србије, верницима СПЦ који су најрадоснији хришћански празник светковали у храмовима. За Бадње вече био је у Светоуспенском храму у Цириху, где је присуствовао литургији. 

- Пуно ми је срце што је вечерас Светоуспенски храм у Цириху био пун верника и што се њиме, на овај празник, ширила атмосфера мира и љубави међу људима. Велико хвала оцу Мирославу и председнику Црквене општине господину Тејићу на гостопримству и указаној части да се обратим нашим грађанима.

Желим свима срећан и благословен Бадњи дан - написао је Шаулић на званичном профилу.

На божићно јутро, генерални конзул запутио се у Сент Гален, где је у храму присуствовао литургији коју је водио отац Бране, а потом и провео сате у разговору са грађанима и представницима цркве.

- Божић је празник када се прашта, када љубав побеђује, када се упућују најлепше жеље и када се породице окупљају. Моја жеља је да се у годинама које су пред нама што више окупљамо јер нас Србија као матица све повезује и да управо наш конзулат постане институција која ће то урадити. У том име желим да вам честитам празнике и да вам кажем да ће наша врата увек бити отворена за све грађане. Мир Божји, Христос се роди - рекао је генерални конзул Шаулић.