Printer Friendly Version Generalni konzul RS u Cirihu Mihajlo Šaulić božićne praznike proveo je sa građanima Srbije @ 7 January 2022 04:02 PM

Generalni konzul RS u Cirihu Mihajlo Šaulić božićne praznike proveo je sa građanima Srbije, vernicima SPC koji su najradosniji hrišćanski praznik svetkovali u hramovima. Za Badnje veče bio je u Svetouspenskom hramu u Cirihu, gde je prisustvovao liturgiji.

- Puno mi je srce što je večeras Svetouspenski hram u Cirihu bio pun vernika i što se njime, na ovaj praznik, širila atmosfera mira i ljubavi među ljudima. Veliko hvala hvala ocu Miroslavu i predsedniku Crkvene opštine gospodinu Tejiću na gostoprimstvu i ukazanoj časti da se obratim našim građanima.

Želim svima srećan i blagosloven Badnji dan - napisao je Šaulić na zvaničnom profilu.

Na božićno jutro, generalni konzul zaputio se u Sent Galen, gde je u hramu prisustvovao liturgiji koju je vodio otac Brane, a potom i proveo sate u razgovoru sa građanima i predstavnicima crkve.

- Božić je praznik kada se prašta, kada ljubav pobeđuje, kada se upućuju najlepše želje i kada se porodice okupljaju. Moja želja je da se u godinama koje su pred nama što više okupljamo jer nas Srbija kao matica sve povezuje i da upravo naš konzulat postane institucija koja će to uraditi. U to ime želim da vam čestitam praznike i da vam kažem da će naša vrata uvek biti otvorena za sve građane. Mir Božiji, Hristos se rodi - rekao je generalni konzul Šaulić.