Printer Friendly Version Посета генералног конзула Михајла Шаулића Храму Свете Тројице @ 3 January 2022 03:15 PM

Новопостављени генерални конзул Републике Србије у Цириху Михајло Шаулић одмах по преузимању функције изјавио је да му је циљ да ојача односе матице са дијаспором, а прве кораке направио је одмах, посетивши у другом дану 2022. године Храм Свете Тројице у Цириху.

Генерални конзул присуствовао је литургији а потом у исцрпном и отвореном разговору са оцем Бранимиром чуо досадашња искуства СПЦ и њених верника који живе у расејању. Старешина цркве објаснио је да су односи цркве и конзулата одувек били добри али да постоји места за напредак, на чему ће се интензивно радити већ у следећим месецима. Како је подвукао генерални конзул Шаулић, времена за чекање нема и један од приоритета током његовог мандата биће учвршћивање сарадње дипломатског представништва са свим заједницама становника Србије који живе у Швајцарској.

- Циљ нам је да у већ првих шест месеци ојачамо све релације између конзулата и верских заједница као и цивилних удружења којима припадају грађани Републике Србије. У том смислу састанак са оцем Бранимиром био је од непроцењивог значаја али ћу већ у наредним данима заказати и одржати састанке и са осталим истакнутим члановима заједнице. Важно је да сви наши људи знају да је конзулат увек ту за њих - поручио је генерaлни конзул Шаулић.