Printer Friendly Version Србија заинтересована за продубљивање сарадње са Швајцарском @ 19 February 2021 12:35 PM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Швајцарске у Србији Урсом Шмидом о наставку билатералне сарадње и јачању економских и трговинских веза између две земље.

Брнабић је истакла да је Србија заинтересована за продубљивање свеукупне сарадње, оценивши да су економски односи традиционално добри и разноврсни, што отвара простор за интензивирање економске и инвестиционе сарадње у наредном периоду.

Она је подвукла да је дигитализација један од кључних приоритета Владе Србије, изразивши захвалност на подршци Швајцарске у том важном сегменту јер се показало да је швајцарски модел примењив у Србији и даје одличне резултате.

Изградња научно-технолошких паркова и развој система дуалног образовања ради јачања наших привредних капацитета и што већег запошљавања младих, за Србију су од посебног значаја, нагласила је премијерка и додала да се нада да ће сарадња у овим областима бити интензивирана у будућности.

Амбасадор је оценио да су билатерални односи Србије и Швајцарске добри, додавши да би учесталија размена посета на високом нивоу допринела јачању односа на свим нивоима.

Он је истакао да су инвестиције швајцарских компанија у Србији значајне, уз оцену да има потенцијала за нова улагања и ширење сарадње.

Шмид је честитао Србији на успешном организовању и спровођењу вакцинације против Ковид-19.


Београд,
19. фебруар 2021. године