Printer Friendly Version „DEVETA KONFERENCIJA NOVINARA I MEDIJA DIJASPORE I SRBA U REGIONU“ @ 13 November 2019 04:42 PM


Obaveštavamo da Udruženje novinara Srbije (UNS), uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Ministarstva spoljnih poslova, organizuje „Devetu konferenciju novinara i medija dijaspore i Srba u regionu“ 26. decembra 2019. godine u Pres centru Udruženja novinara Srbije u Beogradu. Konferencija je posvećena umrežavanju medija u Srbiji koji prate dijasporu sa medijima u inostranstvu koji proizvode sadržaje na srpskom jeziku, u cilju međusobnog povezivanja i razmene materijala radi podizanja vidljivosti aktivnosti dijaspore, pre svega na planu očuvanja nacionalnog i kulturnog identiteta.


Molimo sve predstavnike medija, organizacija i udruženja koji na teritoriji Švajcarske proizvode sadržaje na srpskom jeziku, a zainteresovani su za učešće na Konferenciji, da prijave šalju na e-mail pc@uns.org.rs.


Uzimajući u obzir da je Konferencija doprinosi unapređenju medijske i digitalne pismenosti pripadnika dijaspore koji rade na portalima udruženja i organizacija, napominjemo da nije namenjena isključivo profesionalcima iz medijske sfere.