Printer Friendly Version Igramo za Srbiju (dečija manifestacija) @ 24 June 2014 10:08 AM

U nedelju 6. jula 2014. godine, od 11 do 15 časova, na centralnom fudbalskom terenu sportskog kompleksa ,,Juhof 2” (Bernerstrasse 331, 8048 Zürich) održaće se Sportski dan koji organizuju nastavnici dopunske škole na srpskom jeziku.

Na sportskim terenima biće organizovano niz aktivnosti za učenike i roditelje - od klasičnih sportskih takmičenja (fudbal, između dve vatre, poligon, nadvlačenje konopca, igra novođenja), preko tradicionalnih srpskih dečjih igara (ledeni čika, ćorave bake, ulice, tapša-lapša-ko je moj drug, krokodilčić, jelečkinje-barjačkinje, neka bude, neka bude, krajcarice), do igraonica i likovnih radionica za najmlađe.

Obeležje čitave manifestacije biće majica s natpisom ,,Igramo za Srbiju”, čijom kupovinom donirate sredstva za obnovu Osnovne škole "Borivoje Ž. Milojević" u Krupnju. Prikupljeni novac se uplaćuje direktno na račun škole, a po obnavljanju škole biće izdata brošura o rezultatima humanitarne akcije. Cena jedne majice je 20 franaka, a moći će da je kupe i roditelji i deca.

Manifestacija je otvorena za decu svih uzrasta, bez obzira na nacionalnost, državljanstvo ili činjenicu da pohađaju dopunsku nastavu na sprskom jeziku. Povedite svoje prijatelje i dođite da se igramo.