Printer Friendly Version Играмо за Србију (дечија манифестација) @ 24 June 2014 10:06 AM

У недељу 6. јула 2014. године, од 11 до 15 часова, на централном фудбалском терену спортског комплекса ,,Јухоф 2” (Bernerstrasse 331, 8048 Zürich) одржаће се Спортски дан који организују наставници допунске школе на српском језику.

На спортским теренима биће организовано низ активности за ученике и родитеље - од класичних спортских такмичења (фудбал, између две ватре, полигон, надвлачење конопца, игра новођења), преко традиционалних српских дечјих игара (ледени чика, ћораве баке, улице, тапша-лапша-ко је мој друг, крокодилчић, јелечкиње-барјачкиње, нека буде, нека буде, крајцарице), до играоница и ликовних радионица за најмлађе.

Обележје читаве манифестације биће мајица с натписом ,,Играмо за Србију”, чијом куповином донирате средства за обнову Основне школе "Боривоје Ж. Милојевић" у Крупњу. Прикупљени новац се уплаћује директно на рачун школе, а по обнављању школе биће издата брошура о резултатима хуманитарне акције. Цена једне мајице је 20 франака, а моћи ће да је купе и родитељи и деца.

Манифестација је отворена за децу свих узраста, без обзира на националност, држављанство или чињеницу да похађају допунску наставу на спрском језику. Поведите своје пријатеље и дођите да се играмо.