Printer Friendly Version Донације за санирање последица елементарних непогода @ 17 May 2014 05:33 PM

У циљу избегавања високих банкарских провизија и ради прикупљања финансијске помоћи у локалнојвалути, дипломатско-конзуларна представништва Р. Србије у Швајцарској ће у понедељак објавити број рачуна на који ће се примати донације за санирање последица елементарних непогода у Републици Србији у швајцарским францима. Амбасада у Берну, ГК у Цириху и Мисија при ОУН у Женеви имаће један заједнички рачун.

Поводом великог интересовања наших грађана и удружења о процедури донирања хуманитарне помоћи у роби (вода, ћебад, лекови и др.), обавештавамо да је увоз ослобођен плаћања царине и осталих дажбина, али се роба може увозити само уколико испуњава услове за стављање у промет, односно за употребу на домаћем тржишту.

Роба за коју je потребна здравствена, ветеринарска, еколошка или фитопатолошка котрола или контрола квалитета може се увозити само уколико испуњава услове.

С обзиром да се потребе за одређеним врстама роба мењају, као и да je помоћ потребна хитно, а да царинска процедура подразумева одређени временски период, као и да je сама дистрибуција примљеног материјала у поплавама погођеним подручјима отежана,  апелујемо да се помоћ шаље у новцу.