Printer Friendly Version Glasanje na izborima zakazanim za 16. mart 2014. @ 10 March 2014 08:50 AM

Republička izborna komisija, na sednici održanoj 28. februara 2014. godine, donela je Odluku o određivanju vremena početka i završetka glasanja na biračkim mestima u inostranstvu, kojom se određuje vreme početka i završetka glasanja na izborima za narodne poslanike Narodne skupštine raspisanim za 16. mart 2014. godine. Odluka je objavljena u Službenom glasniku R. Srbije.

Na osnovu navedene Odluke, glasanje u Švajcarskoj će se obaviti u nedelju 16. marta 2014. godine u vremenu od 7 do 20 časova. Rezultati glasanja na biračkim mestima u inostranstvu ne smeju se javno saopštavati niti isticati na biračkom mestu pre završetka glasanja u Republici Srbiji.

Na izborima mogu da glasaju isključivo građani koji su podneli prijavu za upis u birački spisak u inostranstvu (rok je istekao 22. februara u ponoć) i koje smo pojedinačno, putem pošte, obavestili da su upisani u birački spisak. Naknadne prijave nisu moguće. O regularnosti izbora na biračkim mestima će voditi računa Birački odbor koji rešenjem formira Republička izborna komisija.