Printer Friendly Version Гласање на изборима заказаним за 16. март 2014. @ 10 March 2014 08:48 AM

Републичка изборна комисија, на седници одржаној 28. фебруара 2014. године, донела је Одлуку o одређивању времена почетка и завршетка гласања на бирачким местима у иностранству, којом се одређује време почетка и завршетка гласања на изборима за народне посланике Народне скупштине расписаним за 16. март 2014. године. Одлука је објављена у Службеном гласнику Р. Србије.

На основу наведене Одлуке, гласање у Швајцарској ће се обавити у недељу 16. марта 2014. године у времену од 7 до 20 часова. Резултати гласања на бирачким местима у иностранству не смеју се јавно саопштавати нити истицати на бирачком месту пре завршетка гласања у Републици Србији.

На изборима могу да гласају искључиво грађани који су поднели пријаву за упис у бирачки списак у иностранству (рок је истекао 22. фебруара у поноћ) и које смо појединачно, путем поште, обавестили да су уписани у бирачки списак. Накнадне пријаве нису могуће. О регуларности избора на бирачким местима ће водити рачуна Бирачки одбор који решењем формира Републичка изборна комисија.