Printer Friendly Version Glasanje u inostranstvu @ 5 February 2014 10:51 AM

Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije pet dana pre dana zaključenja biračkog spiska (do 22. februara 2014. u inostranstvu), podneti zahtev da se u birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

VAŽNO: Zahtev da  se upišu u birački spisak u inostranstvu podnose svi, bez obzira da li su na prethodnim izborima bili upisani i glasali (zato što se ovaj podatak, na osnovu Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, brisao iz biračkog spiska 30 dana po završetku prethodnih izbora).

Zahtev možete podneti lično ili elektronskim putem: faksom ili emailom. Važno je da zahtev bude potpisan (kada šaljete mailom morate skenirati potpisanu stranicu zahteva).
Preuzmite obrazac zahteva za glasanje u inostranstvu: LINK

U inostranstvu mogu glasati birači koji su u Republici Srbiji već upisani u jedinstveni birački spisak! Proverite na internetu da li ste i gde upisani: LINK

Ukoliko niste upisani u jedinstveni birački spisak, osim zahteva da glasate u inostranstvu, morate podneti i zahtev da se upišete.
Preuzmite obrazac zahteva za upis u jedinstveni birački spisak: LINK
I ovaj zahtev možete podneti lično ili elektronskim putem: faksom ili emailom. Važno je da bude potpisan (kada šaljete mailom morate skenirati potpisanu stranicu zahteva).

Uz zahteve morate priložiti fotokopiju pasoša (kako bi se proverila tačnost podataka).

Faks Generalnog konzulata R. Srbije u Cirihu: 044 20 20 278
Email: info@konzulat.ch