Printer Friendly Version Гласање у иностранству @ 5 February 2014 10:42 AM

Бирачи који имају боравиште у иностранству могу преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије, најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка (до 22. фебруара 2014. у иностранству), поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству.

ВАЖНО: Захтев да  се упишу у бирачки списак у иностранству подносе сви, без обзира да ли су на претходним изборима били уписани и гласали (зато што се овај податак, на основу Закона о јединственом бирачком списку, брисао из бирачког списка 30 дана по завршетку претходних избора).

Захтев можете поднети лично или електронским путем: факсом или емаилом. Важно је да захтев буде потписан (када шаљете маилом морате скенирати потписану страницу захтева).
Преузмите образац захтева за гласање у иностранству: ЛИНК

У иностранству могу гласати бирачи који су у Републици Србији већ уписани у јединствени бирачки списак! Проверите на интернету да ли сте и где уписани: ЛИНК

Уколико нисте уписани у јединствени бирачки списак, осим захтева да гласате у иностранству, морате поднети и захтев да се упишете.
Преузмите образац захтева за упис у јединствени бирачки списак: ЛИНК
И овај захтев можете поднети лично или електронским путем: факсом или емаилом. Важно је да буде потписан (када шаљете маилом морате скенирати потписану страницу захтева).

Уз захтеве морате приложити фотокопију пасоша (како би се проверила тачност података).

Факс Генералног конзулата Р. Србије у Цириху: 044 20 20 278
Емаил: info@konzulat.ch