| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

Adresa
Alfred-Escher-Strasse 4
8002 Zürich
Schweiz
Google Map / Street View

Telefoni:
+ 41 44 20 20 273, + 41 44 20 20 274
Fax: + 41 44 20 20 278
samo za hitne pozive: + 41 44 20 20 289

Е-mail: info@konzulat.ch

Radno vreme
Ponedeljak, utorak: 08:00 - 16:00
Sreda: 08:00 - 12:00 i 14:00 - 18:00
Četvrtak, petak: 08:00 - 16:00

Rad sa strankama*
Ponedeljak, utorak: 08:30 - 13:00
Sreda: 08:30 - 12:00 i 14:00 - 17:00
Četvrtak, petak: 08:30 - 13:00

*osim u vreme praznika

 


 
 
 
Sastanak predstavnika crkve i dijaspore

U prostorijama GK R. Srbije u Cirihu sinoć je održan sastanak pedesetak predstavnika udruženja i klubova iz dijaspore, Srpskog kulturnog saveza Švajcarske, udruženja pisaca, likovnih umetnika, privrednika, studenata i crkvenih opština iz Berna i Ciriha sa episkopom Austrijsko-švajcarske eparhije, nj.p. Andrejom Ćilerdžićem. Svoju prvu zvaničnu posetu Švajcarskoj, tokom koje je imao odvojene razgovore sa predstavnicima lokalnih organa vlasti na kantonalnom i gradskom nivou, episkop A. Ćilerdžić je iskoristio za upoznavanje sa organizacijom i aktivnostima dijaspore, kao i da predstavi planove u svom budućem radu.

Nakon uzajamnog predstavljanja su usledila pitanja među kojima se A. Ćilerdžić posebno osvrnuo na problem raskola dve SPCO u Cirihu i tim povodom saopštio da je u cilju opšte sloge i pomirenja postignut dogovor da se formira jedna SPCO koja će u svom sastavu imati tri parohije: jednu pri hramu Sv. Trojice i dve pri hramu Uspenja Presvete Bogorodice. Sveštenik Draško Todorović, dosadašnji protojerej hrama Sv. Trojice je prihvatio da se povuče sa te funkcije i preuzme savetodavnu ulogu, dok će na njegovo mesto doći jerej iz hrama Uspenja Presvete Bogorodice dr Branimir Petković.

A. Ćilerdžić, inače dugogodišnji šef kabineta nj.s. patrijarha srpskog, u više navrata je istakao dobre odnose crkve i države i njenih predstavnika u zemlji i inostranstvu.


Zahvalnica


Igramo za Srbiju (dečija manifestacija)

U nedelju 6. jula 2014. godine, od 11 do 15 časova, na centralnom fudbalskom terenu sportskog kompleksa ,,Juhof 2” (Bernerstrasse 331, 8048 Zürich) održaće se Sportski dan koji organizuju nastavnici dopunske škole na srpskom jeziku.

Na sportskim terenima biće organizovano niz aktivnosti za učenike i roditelje - od klasičnih sportskih takmičenja (fudbal, između dve vatre, poligon, nadvlačenje konopca, igra novođenja), preko tradicionalnih srpskih dečjih igara (ledeni čika, ćorave bake, ulice, tapša-lapša-ko je moj drug, krokodilčić, jelečkinje-barjačkinje, neka bude, neka bude, krajcarice), do igraonica i likovnih radionica za najmlađe.

Obeležje čitave manifestacije biće majica s natpisom ,,Igramo za Srbiju”, čijom kupovinom donirate sredstva za obnovu Osnovne škole "Borivoje Ž. Milojević" u Krupnju. Prikupljeni novac se uplaćuje direktno na račun škole, a po obnavljanju škole biće izdata brošura o rezultatima humanitarne akcije. Cena jedne majice je 20 franaka, a moći će da je kupe i roditelji i deca.

Manifestacija je otvorena za decu svih uzrasta, bez obzira na nacionalnost, državljanstvo ili činjenicu da pohađaju dopunsku nastavu na sprskom jeziku. Povedite svoje prijatelje i dođite da se igramo.
 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova