| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

UPLATA DONACIJA:

floodrelief.gov.rs

   
 
Kontakt

Adresa
Alfred-Escher-Strasse 4
8002 Zürich
Schweiz
Google Map / Street View

Telefoni:
+ 41 44 20 20 273, + 41 44 20 20 274
Fax: + 41 44 20 20 278
samo za hitne pozive: + 41 44 20 20 289

Е-mail: info@konzulat.ch

Radno vreme
Ponedeljak, utorak: 08:00 - 16:00
Sreda: 08:00 - 12:00 i 14:00 - 18:00
Četvrtak, petak: 08:00 - 16:00

Rad sa strankama*
Ponedeljak, utorak: 08:30 - 13:00
Sreda: 08:30 - 12:00 i 14:00 - 17:00
Četvrtak, petak: 08:30 - 13:00

*osim u vreme praznika

 


 
 
 
Igramo za Srbiju (dečija manifestacija)

U nedelju 6. jula 2014. godine, od 11 do 15 časova, na centralnom fudbalskom terenu sportskog kompleksa ,,Juhof 2” (Bernerstrasse 331, 8048 Zürich) održaće se Sportski dan koji organizuju nastavnici dopunske škole na srpskom jeziku.

Na sportskim terenima biće organizovano niz aktivnosti za učenike i roditelje - od klasičnih sportskih takmičenja (fudbal, između dve vatre, poligon, nadvlačenje konopca, igra novođenja), preko tradicionalnih srpskih dečjih igara (ledeni čika, ćorave bake, ulice, tapša-lapša-ko je moj drug, krokodilčić, jelečkinje-barjačkinje, neka bude, neka bude, krajcarice), do igraonica i likovnih radionica za najmlađe.

Obeležje čitave manifestacije biće majica s natpisom ,,Igramo za Srbiju”, čijom kupovinom donirate sredstva za obnovu Osnovne škole "Borivoje Ž. Milojević" u Krupnju. Prikupljeni novac se uplaćuje direktno na račun škole, a po obnavljanju škole biće izdata brošura o rezultatima humanitarne akcije. Cena jedne majice je 20 franaka, a moći će da je kupe i roditelji i deca.

Manifestacija je otvorena za decu svih uzrasta, bez obzira na nacionalnost, državljanstvo ili činjenicu da pohađaju dopunsku nastavu na sprskom jeziku. Povedite svoje prijatelje i dođite da se igramo.
 


Važna saopštenja

Poplave u Srbiji

Sve informacije, izveštaje i uputstva na ovu temu možete pratiti u  NASTAVKU

Uplate na račun za humanitarnu pomoć: aktuelno stanje

U medjuvremenu je na račun Republike Srbije, na ime finansijske donacije za saniranje posledica poplava, transferisan iznos od 100.000 CHF.

Opširnije...
Donaciјe za saniranje posledica elementarnih nepogoda


U cilju izbegavanja visokih bankarskih proviziјa i radi prikupljanja finansiјske pomoći u lokalnoј valuti, diplomatsko-konzularna predstavništva R. Srbiјe u Švaјcarskoј će u ponedeljak obјaviti broј računa na koјi će se primati donaciјe za saniranje posledica elementarnih nepogoda u Republici Srbiji u švaјcarskim francima. Ambasada u Bernu, GK u Cirihu i Misiјa pri OUN u Ženevi imaće јedan zaјednički račun.


Povodom velikog interesovanja naših građana i udruženja o proceduri doniranja humanitarne pomoći u robi (voda, ćebad, lekovi i dr.), obaveštavamo da јe uvoz oslobođen plaćanja carine i ostalih dažbina, ali se roba može uvoziti samo ukoliko ispunjava uslove za stavljanje u promet, odnosno za upotrebu na domaćem tržištu.

Roba za koјu je potrebna zdravstvena, veterinarska, ekološka ili fitopatološka kotrola ili kontrola kvaliteta može se uvoziti samo ukoliko ispunjava uslove.

S obzirom da se potrebe za određenim vrstama roba menjaјu, kao i da je pomoć potrebna hitno, a da carinska procedura podrazumeva određeni vremenski period, kao i da je sama distribuciјa primljenog materiјala u poplavama pogođenim područјima otežana,  apeluјemo da se pomoć šalje u novcu.


 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova